Sidor

torsdag 19 juni 2008

Dyr frakt eller chansa?Nu har jag fått svar från Posten och det var ju inte så mycket information, mer utav ett standardsvar - kommer inte paketet fram så har man möjlighet att reklamera det. Men det måste var och en göra i så fall, alltså ligger det hos er om ni vill göra det. Frågan är ju hur länge man ska vänta tills man gör en anmälan i så fall..

Sedan när det gäller hur vi ska skicka paketen i fortsättningen - möjligheten är att skicka mot postförskott, rekommenderat eller express. Postförskott går ju bort direkt, mottagaren ska ju inte betala för sin present! Återstår gör alltså rekommenderat och express. Nu vet jag inte hur det funkar på Island, i Norge och i Finland utan jag kan bara redogöra för priserna här i Sverige. Det som är billigast är att skicka rekommenderat och då tillkommer det 50 kr. Inte endast 50 kr utan porto + 50 kr. Det blir en DYR frakt i så fall så frågan är vad ni tycker att vi ska göra? Jag vill inte bestämma något utan vi kör med en omröstning. Annars fortsätter vi som vi har gjort och risken finns ju då som sagt att paketet försvinner. Jag ber er att bluddra ner här vad ni tycker och tänker samt rösta i högerkanten.

Tillägg 25/6: EN plats kvar ledig!

Tillägg 23/6: Jag utökar Vita gåvor och lägger på 10 personer varav jag har 8 på väntelista. Alltså finns 2 platser lediga. Gärna norskar, islänningar, danskar och finländare även om jag inte säger nej till svenskar heller. Först till kvarn!


27 kommentarer:

 1. Bra med en omröstning.
  Typiskt posten att komma med ett 'neutralt' svar - de har ju inte ansvar för någonting utom att höja portot och minska på personalen.

  Fick lite pirr i magen just nu - nästa swap är ju nästan på gång...
  Har redan börjat leta "höst" saker.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jag har kollat lite statistik med bortkomna paket genom att ringa postens kundservice, och det framkom där att det handlar om max tusen paket per år. Det är GOD statistik då det skickas åtskilliga. I det allra flesta fall försöker också posten att forska fram var de bortkomna paketen är, och i de fall de dyker upp så sänds de till mottagaren med expresspost. Inte ens inget eller för lite porto är ett skäl till försvunna paket, då dessa får hämtas ut mot avgift av mottagaren. Så mitt förslag är att fortsätta som vi gjort, samt vara nogranna med paketering, porto och mottagar och avsändaradress.

  SvaraRadera
 4. ...och själv skulle jag tycka att det var så rackarns pinsamt om mitt avsända paket försvann så jag skulle nog sända ett nytt på momangen!

  SvaraRadera
 5. Jag måste tyvärr säga att jag inte tycker man kan skylla så mycket på posten. Och sm zandrisen säger så är det inte så många paket som försvinne. Vilken ruskig otur det skulle vara om så många av våra paket försvann. Jag betalar redan rätt dyr frakt då jag sänder utomlands varje gång. Så jag vill helst inte betala mer.
  Hur som helst tycker jag att är man med här måste man ta det på allvar. Vilket jag tycker innebär att man är aktiv i bloggen och sänder paketet i tid.

  Ser framemot nästa omgång :-)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker vi fortsätter som vi gör nu och ser till att vi är bättre på att sätta rätt porto och trycka på hos postombuden så att dom skickar iväg med en gång.

  SvaraRadera
 7. Hejsan
  Vad glad jag blir att vi kan fortsätta med swapen. Du gör ett kanonjobb!! Känns det övermäktigt iblan tveka inte att höra av dig så kan jag hjälpa till.
  Jag tror att det viktigaste är nog att man kanske ska ta och skriva avsändare på paketet. Man blir inte jättehemlig då men ska man vara säkrare på att det kommer någonvart så...och dessutom se till att man har satt på rätt porto. Kram /linnea-maria

  SvaraRadera
 8. Jag har kontaktat hon som skulle ha skickat paket till mig men inte fått minsta lilla svar! tråkigt!!

  SvaraRadera
 9. Da har jeg avlagt min stemme. Takk for at du fortsetter :)

  SvaraRadera
 10. Jag undrar fortfarande om Mamma Millan fått mitt paket...

  Jag kommer inte in på hennes blogg

  SvaraRadera
 11. 108:an
  Jag har tillgång till Millans blogg och har frågat henne för dig.
  Hon har inte skrivit något inlägg sedan 31 maj!

  SvaraRadera
 12. Nu har jag fått kontakt med Mysan via sms och eeu befinner hon sig i fjällen och har inte tillgång till dator. Hon uppgav att hon skickat två paket samtidigt och att båda då inte kommit fram. Hon skulle skicka ett nytt paket så fort hon kunde. Så det ser ljusare ut!

  SvaraRadera
 13. Har oxå råkat ut för postens missöden. Tyvärr så var det någon ur personalen, det var adresserat till samma adress varje gång. Någon satte i system att norpa. Blev aldrig uträtt, eftersom bevis saknades. Men personalen på "mitt" postkontor erkände att det förekom faktiskt?!?

  Det är ju tråkigt om man ska behöva lägga (nästan) mer på porto än innehållet.

  Jag hoppas på tur och ser fram mot nästa swap!

  Kram på er! K

  SvaraRadera
 14. tack för era åsikter, de läses noggrannt!

  zandrisen - det var bra gjort att kolla upp statistiken!

  linnea-maria - tack!

  livet i träsket - låter skönt att det verkar ordna sig!

  108:an - Mamma millan har stängt sin blogg för utomstående. kontakta mig på maria@hemochlycka.se om du vill ha hennes e-mailadress.

  tre rum och kök - men fy! men bra att det uppdagades..

  SvaraRadera
 15. Kul att du orkar fortsätta!
  Har fått alla mina paket, även om något kommit lite senare, men de kommer tillslut:)

  Har precis lagt in lite bilder på min gåva som jag fått!

  Susanne

  SvaraRadera
 16. Åhh, jag vill ju vara med!! :) Finns det någon plats kvar? Och hur gör jag i så fall?

  Kramar Kattis

  SvaraRadera
 17. brunkullan - tack! skönt att dina presenter dykit upp.

  kattis - jag noterar dig på listan men maila mig din bloggadress, namn och postadress på maria@hemochlycka.se kram!

  SvaraRadera
 18. Idag kom mitt swap-paket....:-D Bilder finns i min blogg oh ska läggas upp på flickr snarast...

  Tackar Papper & Penna för det fina pahetet!!

  SvaraRadera
 19. Hej! Hur ska man göra för att delta? Jag kommer från Finland och bor på Åland. Gillar att surfa runt och kolla alla härliga bloggar och två gånger har jag kommit till just den här bloggen, verkar vara en suverän idé!
  Stora kramen!

  Hör gärna av dig!

  SvaraRadera
 20. Bra med en omröstning, men om det blir så att vi beslutar att köra rekommenderat framöver så kommer jag nog lämna swapen, känner att det blir ett lite för dyrt nöje i så fall... porto + 50 kr extra innebär att fraktkostnaden kanske landar runt 80-100 kr... Lite för mycket tycker jag... Jag för min del tar hellre risken att paktet inte kommer fram, samtidigt som jag känner att det inte behöver bli något problem, det väger ju mitt paket på min postservice (ica) när jag köper portot så då är det ju inga problem. :-)

  Vad kul att du fortsätter Mia, det är skoj med presentswaps!
  Jag är supernöjd med min fina gåva som jag fick nu, och givetvis också väldigt nöjd med min förra gåva! :-)

  SvaraRadera
 21. Birgitta
  lägger in det som Mia skrev tidigare - det borde ju gälla dig också!
  **********
  Mia/Vita gåvor sa...
  brunkullan - tack! skönt att dina presenter dykit upp.

  kattis - jag noterar dig på listan men maila mig din bloggadress, namn och postadress på maria@hemochlycka.se kram!

  den 25 juni 2008 18:18

  *****************

  SvaraRadera
 22. shyme - SKÖNT!

  birgitta - maila mig på maria@hemochlycka.se och meddela mig ditt bloggnamn, namn och adressuppgifter så är du med! kram!

  emy - jag törs säga redan nu att vi kommer fortsätta att skicka som förut. 17 av 40 har röstat och 4 röster till på "skicka som vanligt" så bestämmer majoriteten att vi fortsätter som vi tidigare gjort. har full förståelse för att du tycker att det blir för dyrt, du är nog inte ensam om det.

  SvaraRadera
 23. Hejsan!
  Mitt sända paket HADE kommit fram! :)
  Det var jag som missade att min tilldelade vän var med i 2 swappar... Hon trodde därför att paketet kom från den andra swappen och att mitt saknades. Ska underteckna med "din hemliga VITA GÅVOR-vän" nästa gång! :)
  (Min vän fick iaf till sist båda sina paket, och allt är frid o fröjd!:)

  SvaraRadera
 24. Hej Mia!

  Förlåt att jag inte svarat än..kram..jag har velat och velat, men jag har nu bestämt mig för att inte vara med. Känner att jag skulle få stor press på mig..inte veta vad jag skulle köpa osv..Hoppas du inte är för besviken på mig.

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 25. Jag tycker att vi kör på som hittills, utan att betala dyra pengar för rekommenderade försändelser. Om det är någon som ständigt är försenad eller skickar paket som envisas med att komma bort, kanske den personen ska fundera på om en swap är rätt för dem.

  För de allra flesta fungerar det ju faktiskt bra och det är så KUL att skicka paket till en hemlig vän; faktiskt roligare än att få sin gåva :-)

  Jag ser redan fram emot nästa swap!

  Kram!

  SvaraRadera
 26. Hmm... Det här är skämmigt, men jag fattar inte hur jag ska göra för att lägga in bilder på flickr *rodnar*

  Finns det någon superenkel beskrivning för en verklig nybörjare..?

  Kram igen!

  Karin

  SvaraRadera
 27. kaoshouse - skönt att det ordnade sig! ja, några är med i andra swapar så det är ju då lätt att det blir förvirring när de råkat infalla samtidigt.

  lilla blanka - har svarat hos dig!

  latara - ingen fara, det är lite klurigt innan man lärt sig. klicka på bilderna i högerkanten. då byter webbläsaren sida. längst upp till höger står det sign in. logga in där genom att klicka på sign in och använd användarnamnet: vitagavor och lösen: presenter. klicka sedan när du loggat in på upload photos och följ anvisningarna. känner du dig ändå osäker så maila din bild till mig på maria@hemochlycka.se så kan jag göra det åt dig.

  SvaraRadera