Sidor

tisdag 17 juni 2008

Jag väljer att fortsättaAldrig trodde jag att det skulle bli så mycket kommentarer runt min avgång vilket både förvånar och gläder mig! Tusen tack alla ni, det värmer mitt hjärta..


Det ger mig faktiskt lite sporre att fortsätta leda swapen, inte bara för att jag tycker att det är kul utan även för att jag just nu är helförbannad på svenska Postverket, Postombud och gud vet allt vad det heter. Jag har precis mailat till Posten och avvaktar ett svar samt en förklaring till varför det ska ta flertalet veckor för några paket att komma fram eller rent av försvinna helt och hållet.


Jag har dock lärt mig lite grann längs med våra två swapomgångar. Jag beklagar att jag deppade ihop men ni måste förstå att när det ena mailet och kommentaren efter den andra dyker upp angående försvunna paket så gav jag helt enkelt upp. Jag har dock lärt mig (tack för alla som stött mig!) att det är något jag inte kan råda över. Ett alternativ är ju förvisso att skicka paketen rekommenderade men det kostar mycket och då får vi i så fall rösta om saken. Min åsikt i det fallet är att det blir på tok för dyrt. Jag tror att de flesta paketen dyker upp så småningom. Kanske är det en del semestervikarier som inte kan rutiner lika bra som ordinarie posttjänstemän och att det är en orsak till att det blivit förseningar.


Nåväl, jag fastställer följande:

* Jag fortsätter att leda swapen.
* Jag kan inte garantera att alla får varsitt paket då det ligger i Postens händer.
* Jag kan tyvärr inte heller (som jag faktiskt tänkte från början) att ersätta de som inte får varsitt paket. Jag har inte ekonomi till det.
Huruvida personen som skickat det försvunna paketet vill skicka ett nytt är upp till var och en. Det är absolut inget måste eftersom det ju rör sig om ytterligare kostnader. Man kan ju skicka en plåster-på-såren-present för en liten slant istället eller inte alls. Valfritt alltså. Allt utefter egen ekonomi och tid/möjlighet.
* Jag har heller tyvärr inte tid och möjlighet att försöka spåra paket. Det går inte då de inte har ett nummer att söka på. Inte heller kan jag sitta och maila runt till var och en som saknar paket - då skulle jag få syssla med detta på heltid.

* Kontentan är alltså att saknar man sitt paket får ni vända er i första hand till den vän som skulle skicka paketet till er. Får ni inte kontakt, vänd er då till mig så kan ni få en e-mailadress av mig till denna vän.
* I fortsättningen ska också alla kontakta sina vänner och meddela att man fått paketet eller om man saknar det. Lite mer kontakt sinsemellan samt även att man skriver en rad i bloggen så att den blir mer levande!
* För framtida swapomgångar får vi rösta om vi ska skicka rekommenderat eller inte. Majoriteten bestämmer vilket det blir. Bered er i så fall på att det blir avsevärt mycket dyrare. Alternativet är att fortsätta som vi gjort och bereda oss på att paket kan faktiskt försenas och/eller försvinna helt. Jag har kontaktat Posten för att höra om hur man kan skicka paket eller brev som går att spåra, återkommer med besked när jag fått svar.
* I fortsättningen ska även paketen skickas med fullständig avsändare, dvs namn och adressuppgifter. Inte ert bloggnamn utan fullständiga kontaktuppgifter utifall att det är felfrankerat och det därför är anledningen till att paketet försenas.

* Dessutom vill jag be er att dubbelkolla att ni skickar paketet fullt frankerat. Sedan 1 januari 2008 har Posten ändrat sina regler angående skrymmande post och därmed får man betala 11 kronor extra.
* Försök att hålla det nämnda sista utskickningsdatumet. Skicka hellre paketet för tidigt än för sent.

Så, nu är min följetong till ända ;-) för denna gång. Hoppas att ni överser med mitt förra inlägg och är sugna på att fortsätta? För visst ska vi väl kunna skicka presenter till varandra? Lysa upp vardagen lite grann?

19 kommentarer:

 1. Åh, Mia vad roligt att du känner att du vill fortsätta!! Jag blir jätteglad! Det här är så vansinnigt kul! För mig fungerade det den här gången både att få och skicka iväg (mitt paket kom fram) och vad roligt det var att "spionera" på någons blogg, man lärde verkligen "känna" personens smak! Och att själv få saker som gick direkt till hjärtat! Jag grät en skvätt på riktigt av lycka och jag har läst på fleras bloggar att tårar har fällts på fler håll! Anar du ens vad du gör Mia? Du får oss att må bra och ha roligt, och när det INTE fungerar är det INTE ditt fel ju!
  Jag tror vidare att vi medlemmar få vara mer aktiva och hjälpa till med att underätta om ivägskickade paket osv osv. Är man inte beredd att vara så aktiv kanske man ska avsäga sig medlemskapet, platserna är åtråvärda av andra! Kör på Mia, jag kan knappt vänta till nästa gång! /Kraaaam Titti (alias Cetsy på HR) underkalas-eken

  SvaraRadera
 2. Nu skrämmer jag säkert andan ur dig - Jag älskar dig Mia för att du visar att du är mänsklig! Jag vet ingen som är som du och jag är sååå glad att du basar över swapsajten! Och jag säger som Titti - för min del har det funkat fint båda hållen!:)

  Tack tack tack Mia för att du finns och vill fortsätta för allas vår skull!

  Puss o kram!
  /Mari

  SvaraRadera
 3. Åh va roligt att läsa att du blir kvar!!

  För du gör verkligen ett kanonjobb med swapen!! Det här var mitt första presentbyte och det var så roligt och spännande att jag ser fram emot många fler och det gör ju tydligen alla andra också så antagligen är vi ju alla nöjda med det du åstadkommer här på swapen :)

  Sen är det ju faktiskt så att man bara kan göra sitt bästa och har man gjort det och det har strulat sig på andra väger så är det ju så. Det betyder ju inte att du slarvat eller så, utan det är helt enkelt upp till var och en att se till att skicka sitt paket och sen är det ju faktiskt så att paket kan komma bort på posten, det är nåt man får räkna med när man inte skickar rekomenderat.

  Men att paket försvinner händer nog väldigt sällan och då väger faktiskt det positiva i hela den här grejen upp det, och det tror jag att alla vi swap-medlemmar tycker!


  Sååå glad att du fortsätter Mia, tackar så hjärtligt för det här är underbart skoj :). Du erbjuder en fantastisk grej och det är upp till oss alla medlemmar att ta vårat ansvar, för du har ju faktiskt inte hela ansvaret för det här, vi hjälper dig :)

  Ha det nu så bra och kom igen med nya krafter!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Kan inte göra annat än hålla med ovanstående medlemmars åsikter!

  Vad härligt att du fortsätter!
  Detta var min första swap och jag tyckte det var så spännande att gå till brevlådan varje dag för att titta om det låg ett paket.
  Mitt paket som jag skickade var ju så osäkert och när jag fick veta att jag träffat mitt i prick gjorde mig lycklig. (paketet jag fick var också mitt i prick = lycklig Anka)

  Jag ser fram emot nästa swapomgång och tar det goda med det "onda" (ev.rek-kostnad) - bara jag får swappa!

  Stor kram och *hurra* för Mia!

  SvaraRadera
 5. Jippi - du väljer att fortsätta! Vad GLAD jag blir!

  Strul kommer säkert att uppstå även framöver, men det är inte ditt ansvar. Du gör ett jättejobb ändå och kan inte utföra Postens arbete dessutom.

  Härligt med så glada nyheter så här på kvällskvisten, nu kan jag somna gott med ett smajl på läpparna ;-)

  Kram!

  Karin

  SvaraRadera
 6. Jätte kul att du fortsätter. Du är väldigt uppskattad!

  SvaraRadera
 7. Toppen! Va kul att du känner att du vill fortsätta. Det gör mig riktigt glad :-) Du gör ett så bra jobb!

  Hoppas alla som är med tar sitt ansvar nu också och skickar paketen i tid och är mer aktiva här i bloggen!

  Kram Lina

  SvaraRadera
 8. Att du fortsätter tycker jag är jättebra, det är kul att höra att du fortfarande har "ork" att fortsätta och med oss ;-)

  SvaraRadera
 9. Tycker att du gör ett jättebra jobb, och är jätteglad över att du väljer att stanna (allt för att "lysa" upp vår vardag). Ser redan fram emot nästa swap!

  Ett förslag från min sida, som kanske kan göra det hela lite säkrare: när du mailar till var och en om vem man ska skicka till, kan vi inte svara dig då. Ett litet kvitto på att vi fortfarande finns kvar? Får du inte svar innan ett visst datum, då faller man bort ur listan...? Jag besökte bloggarna som är med på swap-listan, och vissa har inte gjort inlägg på månader. Vet ju naturligtvis inte vad det beror på, men vissa kanske har valt att sluta och sen glömt att meddela dig??

  Ja, ja nu ser vi fram mot en trevlig sommar! Må så gott!! //K

  SvaraRadera
 10. Gud vad ni är söta, jag blir ju helt rörd! Och Mari - hihi, jag älskar dig också ;-)

  tre rum och kök - vilket kanonbra förslag, det ska jag absolut anamma! jag har också sett att vissa bloggar inte uppdaterar och jag ska ta upp det här på bloggen. tack för mycket bra input!

  SvaraRadera
 11. Hurra! Att du är kvar Mia!
  Jag håller fullständigt med tre rum och kök angående att kolla upp lite att man verkligen fortfarande är med. Nu kommer jag att låta misstänksam men jag tror faktiskt inte att allt är postens fel... Har man skickat ett paket och det inte kommit fram borde man ju varit här inne och efterlyst det? Jag kommer nu att ligga på min avsändare och höra vad som har hänt och hoppas att ni andra som saknar paket även gör det så att vi kan gå till botten med denna omgång, få nya rutiner för nästa omgång så att den kan bli det glädjefulla, trevliga inslag i vardagen som det var meningen..

  SvaraRadera
 12. SUPERTRIST att inte alla fått sina paket! Jag fick mitt och blev jätteglad, men halva nöjet är ju som Titti nämnde, att följa någons blogg och köpa nåt man tror glädjer just den personen. Tycker att du Mia gör ett superjobb, nåt att se fram emot! Tack för at du stannar kvar, för jag vet då att jag inte skulle fixa det tillnärmelsevis lika bra som du!

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. livet i träsket - du tänker precis som jag gör och det är tyvärr tråkigt att behöva misstro folk men vad ska man göra? för framtida swapar kommer det att krävas mer engagemang från samtligas sida, mer om det längre fram.

  zandrisens - tack snälla du, vad gullig du är!

  else - tack!

  SvaraRadera
 15. Hmmm...undra om inte snurriga jag glömt o blogga om min fina present...jag ska genast kolla det! Jag tror jag dök in här först o visade upp vad jag fått! Mina hundar var lika nyfikna som jag - hahaha!

  Nu är ju sommar med - jag verkar vara mer disträ än vanligt, säkert många med mig! Det är ju så mycket man vill göra lixom...jag är förvånad att jag har huvudet kvar ibland, bland allt man glömmer av!;)

  Önskar alla töser en härlig midsommar!

  Puss o kram/Mari

  SvaraRadera
 16. Att Posten inte sköter sitt jobb är ju tyvärr inte så ovanligt. :( Riktigt tragiskt att man inte kan lita på att posten kommer fram dock. Jag kan tyvärr tänka mig att det är en del arbetare som "får med sig" vissa saker hem. Kul att du vill fortsätta, även om jag inte är med ännu. (Fast jag skulle vilja...)

  SvaraRadera
 17. Åh vad roligt att du vill fortsätta!
  Jag är lite orolig för om min hemliga vän inte har fått mitt paket. Jag har skickat, men inte sett eller hört något om det via mail eller min blogg. Hoppas hon hör av sig så att man inte utan vetskap tror att hon har fått sin gåva, men att hon i själva verket inte har det. Hoppas att det har kommit fram!
  Kram på er!

  SvaraRadera
 18. kattis - ja, riktigt tråkigt men säkerligen är det så.

  kaffe med drömmar - om hon inte hört av sig här på bloggen eller till mig tror jag inte du behöver vara orolig. tyvärr visar inte alla upp sina gåvor och hör inte heller av sig vilket jag tycker är trist men jag ska försöka få lite mer aktivitet i kommande swapar. kram!

  SvaraRadera