Sidor

söndag 15 juni 2008

Mia avgårEfter att det visat sig att många inte fått sina paket så känner jag att jag har brustit i min ledarroll. Jag väljer därför att avgå som ledare av denna swapsajt. Jag känner att jag inte kan sköta denna swap då det uppenbarligen i varje swapomgång blir problem, fel och brister och jag är övertygad om att någon annan kan sköta denna swap mycket bättre än vad jag har försökt göra. Jag orkar helt enkelt inte längre.

Om någon frivillig tar sig an uppgiften att fortsätta med swappen är hon välkommen att ta sig an uppdraget. Har jag inte fått ett frivilligt namn innan 30 juni raderar jag bloggen.

Jag tackar för mig och avslutar med att säga att jag verkligen hoppas att alla får sina paket i swap sommar!

28 kommentarer:

 1. Jag förstår dig fullt ut att du tar beslutet att avgå.
  Tyvärr kan jag inte ta på mig ansvaret, av skäl jag inte vill uppge "offentligt".

  Jag hoppas att någon annan vill ta över denna uppgift, för jag ser fram emot nästa swap-tillfälle.

  SvaraRadera
 2. Men nej vännen sså tråkigt att du känner så. Jag tycker du har gjort ett bra jobb. Det är ju verkligen inte ditt fel att folk inte kan hålla sig till det de binder sig till. Och det var inte alls så mitt förra meddelande var menat som heller. Bara lite förslag på hur man lättare kan hålla koll på att alla är med.

  Du gör ett jättejobb och om du tycker det blir för mycket förstår jag däremot att du vill avgå. Men gör det inte för att du tror du inte gör ett bra jobb, för det gör du!

  Kram Lina

  SvaraRadera
 3. Mia, jag tycker också att du har gjort ett superbra jobb!!
  Men jag förstår samtidigt beslutet att avgå.

  SvaraRadera
 4. Vännen - du har gjort ett jättejobb och det är verkligen inte ditt fel att det har brustit, det är helt och hållet upp till varje medlem att ta sitt ansvar i det hela.

  Så himla trist att du vill avgå, men jag kan inte säga annat än att jag förstår dig. Man blir ledsen när något man lagt ner så mycket jobb på inte funkar tack vare andras fel.

  Än en gång vännen, du har gjort ett kanonjobb!!!!

  Varm kram

  Lotta

  SvaraRadera
 5. Oj!Jag blir nästan chockad, samtidigt kan jag förstår dig. Det är ju ett stort ansvar förstås och kan säkert bli lite jobbigheter runt det hela. Jag är i alla fall jättenöjd, även om jag var lite spänd både som mottagare och givare.Det var ju första gången.Sen oroade jag dig lite med mitt mail, som dessutom kom fram flera dar efter jag sänt iväg det.
  Tycker det är fantastiskt med idén och tycker också du gjort ett strålande jobb. Hoppas allt reder upp sig.Framförallt låt inget lägga sig som en skugga över ditt fina initiativ.Kanske finns nån smart idé på hur det kan förbättras just på denna punkt med att inte en del uppfyller sitt åtagande.För det vore roligt om det kunde fortsätta i ngn form. Jag tror på dig, vännen min.Med önskan om en glad sommar.Stor kram.// Margareta

  SvaraRadera
 6. jättetråkigt, trist att inte alla tar sitt ansvar - det är så enkelt att meddela om man inte vill vara med. jag kan inte förstå hur man har hjärta att ta emot paket och sen tala om på bloggen hur glad man är över gåvorna osv - samtidigt som man vet att man inte skickat ngt själv.

  förstår helt o fullt ditt beslut.

  SvaraRadera
 7. Sitter hemma hos min pappa nu. Vår dator har kraschat och har inte kunnit kolla här på ett tag... :(
  Jag har fått mitt paket, men det verkar inte som det jag skickat har kommit fram? Mottagare: Brunkullan
  Har kontaktat henne nyss men inte hunnit fått nåt svar än. Hoppas verkligen att det inte kommit på villovägar. Skickade ett likadant till en kompis 2 dagar senare och det har kommit fram. (Dock tog det 3 dagar.)

  SvaraRadera
 8. Trist om du slutar! Det här var min första vända och det var riktigt spännande och roligt (om min gåva nu har anlänt!).
  Håller tummarna för att det blir en fortsättning!

  SvaraRadera
 9. Å neeeej! Inte sluta, du gör ett kanonjobb! Att försändelser kommer på villovägar är absolut inte ditt fel, det är sådant som händer och något som man tyvärr får räkna med när man joinar en swap.

  Mitt paket kom idag, och nu när jag skulle in här och berätta det såg jag ditt inlägg. Hade paketet inte kommit fram så hade det varit okej, bättre tur nästa gång och fortfarande väldigt roligt att vara med.

  Som sagt, du har skött allt fantastiskt bra och det är inte ditt ansvar att vissa gåvor är försenade eller inte kommer fram alls. Kanske går det att lägga ut info om den saken? Vi är ju alla (?) vuxna människor och borde förstå att strul kan uppstå. Det är frivilligt att delta och för de flesta verkar ju allt vara till belåtenhet. Postgången ska ju fungera också och ibland gör den inte det.

  Om ingen annan vill ta över och om du är helt säker på att du vill lägga ner, skulle jag kunna tänka mig att ta över - om någon annan vill hjälpa till. Men hur går man till väga?

  Du är en riktig goding som drog igång den här swappen. Jag hoppas innerligt att du väljer att fortsätta!

  KRAM!

  Karin

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att det är jättetråkigt att Mia väljer att hoppa av, även om jag förstår henne! Du har gjort ett superjobb!! Jag hoppas att någon vill ta på sig detta och att det kan fortsätta. Det kanske går att gör i lite mindre skala och att alla som vill vara med är mer aktiva, exempelvis svarar på mail om att swapen är igång och de fått en hemlig vän m.m. Jag har inte fått mitt paket och kommer att börja göra efterforskningar nu.

  SvaraRadera
 11. Jag håller med Livet i träsket, om alla swappare blir mer aktiva funkar det säkert bättre. Men det kommer ändå att bli missar ibland.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Åh Mia! Jag förstår dig helt och fullt! Om det är så många paket som inte kommit fram så känns det ju helt hopplöst! Och du kan ju inte göra det bättre än du gjort - helt tydliga o utförliga mejl om vilken hemlig vän man får, det GÅR inte missa vem man fått!
  Jag skickade mitt paket i tid, men har inte sett om det kommit fram än, men jag antar att det inte gjort det!

  Som sagt Mia - du ska inte må dåligt över detta - vilket jobb du lagt ner på detta! Du ska ha en enorm eloge för ditt engagemang!
  Ta igen dig nu över sommaren - vi överlever utan swap!;)

  Puss o kram gumman!

  SvaraRadera
 13. Nej!! Så synd att du känner så, trots att det varit knöl med mina paket båda gångerna nu så ser jag det absolut INTE som ditt fel.

  Tyvärr har iposen ine huinnit komm hos mig idag så jag vet inte om det kommit ännu. men jag slutar mitt jobb för sommaren oidag och ska ta i tu med efterfoskningar själv snarast...Troligtvis är det posten som strular igen denna gång...

  Har sökt kontakt med Papper & Penna genom hennes blogg, förhoppningsvis kan vi lösa detta...

  SvaraRadera
 14. Så synd!

  Jeg har fått min pakke og den jeg sendte har kommet trygt frem.
  Jeg synes at hvis det er noen som ikke sender ut pakke så får de bare bli kastet ut av swappen. Det går på gjensidig respekt og vanlig høflighet det. Det er ikke SÅ vanlig at pakker forsvinner i posten og det høres merkelig ut at det skal være så mange uforståelige forsvinninger akkurat blandt de som er med her. Klart, det kan skje men alikevel...

  Jeg synes du har gjort en kjempejobb og vet ikke om jeg har tid eller pågangsmot til å fylle dine sko. Det må jeg nok tenke litt på.
  Vet det er mange som kunne tenke seg å være med her, så det skal vel ikke være vanskelig å finne ærlige medlemmer som er sintt ansvar bevisst.
  Skal tenke på saken :)

  Ha en god dag til tross for frustrasjoner.
  God klem.

  SvaraRadera
 15. nej, det är inte vanligt att posten slarvar - jag fick inget paket idag heller

  SvaraRadera
 16. Det tycker jag var synd! Men som många före mig skrivit, så kan du inte ta ansvar för andras handlingar.

  Hoppas att det kommer att fortsätta på nåt sätt, jag tyckte det var jättetrevligt att vara med!

  Ha en trevlig vecka och midsommar//L

  SvaraRadera
 17. Åh nu blir jag ledsen att du känner dig ledsen!!! Du som fixar och donar så enormt mycket Mia. Du är en klippa av särskilt slag. En inspiratör, organisatör och idéspruta som fått denna swap att blomstra. Du får inte ta på dig postens irrvägar eller medlemmars ev strul och misstag. Du kan inte göra mer än att försöka samordna. Du gör ju ett helt fantastiskt jobb. Klart du blir less, det blir man när man som du är mån om att det ska bli bra för alla. Men jag hoppas att du får kraft och energi för att vilja ta tag i din roll igen. Som förslag har varit att man kanske måste vara tvungen att tydligt bekräfta sin (medlemmens) närvaro efter t ex mottaget hemliga uppdraget, att man skickat sitt paket, att man fått gåva osv. Det verkar mer än vettigt. Du får med andra ord lägga över mer ansvar på oss andra. Hur ska du annars orka och kunna rodda ihop allt ...?!

  Största bamsekramen till Mia från Märit

  SvaraRadera
 18. Jag skickade till mamma millan men hennes blogg är låst .. Jag vet inte om hon fått mitt paket..

  SvaraRadera
 19. Som de andre synes jeg også det er trist at du Mia vil slutte fordi deltakerene ikke følger opp sine forpliktelser eller pakkene kommer bort. Synes du har gjort en god jobb, men jeg forstår hvordan du føler.
  Klem til deg.

  SvaraRadera
 20. 108:an - Det står ingenting i MammaMillans blogg om någon gåva...
  Jag har ialla fall lämnat ett meddelande om Mias senaste inlägg och att hon bör läsa det.

  Mia!
  Avgå inte än - det är ju inte ditt fel, som de andra säger; Det är ju vi medlemmar som får ta ansvar för att vara mer aktiva och allerta!
  Du gör ett superjobb med allt kring swapen!

  SvaraRadera
 21. Jag har fått kontakt med min hemliga vän, Papper & Penna, och vi har koll på läget så att säga... :-D


  Åter igen Mia, jag ser verkligen inte att du behöver ta på dig någon som helst skuld för att post eller mänskliga faktorn i andra ändan har spelat in. Du gör ett jätte jobb med allt och du gör det bra!!

  *kram*

  SvaraRadera
 22. Halloj Mia! Åh vad synd. Jag har tyckt att det har varit jättekul med en skandinavisk swap-blogg. Det är verkligen tråkigt om folk inte håller vad de lovar. Jag har kikat på utländska bloggar och kollar in deras swappar och där är människor otroligt generösa mot varandra och sticker ofta med en extra "godbit". Varför kan inte vi vara likadana?? Jag skulle gärna ställa upp och fortsätta men då vill jag inte göra det ensam, pga av att jag har så mycket annat jag håller på med. Du har gjort ett superjobb med swapen. Många kramar och lycka till/linnea-maria

  SvaraRadera
 23. Hej!
  Jag tycker absolut inte att du ska ta på dig att packet inte kommer fram det är inte ditt fel. Tyvärr är det så att posten inte alltid är tillförlitlig eftersom det inte ligger i postens händer längre utan ligger hos postombud, som inte alltid är dom bästa. Jag har varit med i två swapar och båda gångerna har packeten kommit fram för sent trots att jag skickat iväg dem i tid. Postombuden har inte alltid stenkoll och tyvärr blir det problem. Men vi är alla vuxna människor som måste kunna förstå att världen inte alltid fungerar som den ska eller bör. Som Latara säger, så är det inte hela världen om ett packet inte kommer fram en gång, det är klart att det är kul med packet, men som vi alla förstår så fungerar det inte tilll 100 % med att skicka saker - trots att man vill att det ska.

  Mia, jag tycker inte att du ska ta åt dig. Det är ingen av oss som klandrar dig om vi inte får packeten. Vi är trots allt vuxna människor som "get oss in i leken" och då får man inse att man alltid, tyvärr inte får ett packet. Det är bara så det är. Tråkigt men sant.

  Jag kan tänka mig att ta över om det är så att jag skulle kunna få hjälp av någon annan.

  Mia, avgå inte...det är inte ditt fel. Det är bara så här världen är, den är inte 100%-ig. Tyvärr...

  Mvh Karoleen
  http://vikingpharoahprincess.blogg.se

  SvaraRadera
 24. Jag har fortfarande inte fått mitt paket, det går inte att få tag i Mysan som jag skulle få av. Någon som vet hur jag kan få kontakt med henne. Jag vet inte heller om mitt paket till Livet hos oss kommit fram då hon inte har varit inne på sin blogg på väldigt länge. Jag skulle så gärna vilja att swapen kunde fortsätta och jag ser att det är flera som kan tänka sig att hålla i det. Jag tror som flera andra att det måste till mer aktivitet från oss som är med. Bekräftelse på att man vill vara med osv. Det allra bästa vore väl att Mia kunde fortsätta med hjälp av ett par andra för att styra upp det hela. Det är ju så att om man har skickat ett paket borde man ju efterlysa om det har kommit fram. Jag har inte hört något från Mysan, vill ju tro att det har kommit bort i posten. Kanske vi skulle göra någon "lista" om vilka som inte har fått sina paket och göra en "riktig" efterforskning eftersom Mia måste ha mailadresserna. Är jag helt fel ute eller?

  SvaraRadera
 25. jag ser att Marrimoster inte har fått sitt paket som skulle ges av Livet hos oss som jag skickade till...

  SvaraRadera
 26. jag ser att Marrimoster inte har fått sitt paket som skulle ges av Livet hos oss som jag skickade till...

  SvaraRadera
 27. Trist om du slutar! Det här var min första vända och det var riktigt spännande och roligt (om min gåva nu har anlänt!).
  Håller tummarna för att det blir en fortsättning!

  SvaraRadera
 28. Åh nu blir jag ledsen att du känner dig ledsen!!! Du som fixar och donar så enormt mycket Mia. Du är en klippa av särskilt slag. En inspiratör, organisatör och idéspruta som fått denna swap att blomstra. Du får inte ta på dig postens irrvägar eller medlemmars ev strul och misstag. Du kan inte göra mer än att försöka samordna. Du gör ju ett helt fantastiskt jobb. Klart du blir less, det blir man när man som du är mån om att det ska bli bra för alla. Men jag hoppas att du får kraft och energi för att vilja ta tag i din roll igen. Som förslag har varit att man kanske måste vara tvungen att tydligt bekräfta sin (medlemmens) närvaro efter t ex mottaget hemliga uppdraget, att man skickat sitt paket, att man fått gåva osv. Det verkar mer än vettigt. Du får med andra ord lägga över mer ansvar på oss andra. Hur ska du annars orka och kunna rodda ihop allt ...?!

  Största bamsekramen till Mia från Märit

  SvaraRadera