Sidor

torsdag 6 mars 2008

Nordisk swapDet har kommit till min kännedom att en del tycker att det är dyrt att skicka utomlands och att det känns orättvist att en del fått hemlig vän inrikes medan andra fått skicka utomlands. Det gör mig en smula ledsen faktiskt. Att jag ordnade denna swap var just en anledning att det vore roligt att ha vänner i olika länder, en nordisk swap.

Detta innebär ju att man nån gång får skicka utrikes vilket jag har full förståelse för att det kan bli dyrt porto. Men samtidigt så har det framkommit från alla första början att swapen inte har medlemmar enbart i ett land utan i hela Norden. Så det borde inte komma som en överraskning att man kan få skicka sitt paket utrikes. En tanke är ju att man tänker på vikten när man shoppar.

För att försöka göra det så rättvist som möjligt har jag beslutat mig för att försöka varva så att alla nån gång får en vän inrikes. Tyvärr inte möjligt helt i det längsta då vi har en medlem på Island och en medlem i Finland som måste skicka utrikes varje gång. Jag kan dock inte göra så mycket mer än så plus att vädja till er att jag inte vill att någon ska gå ur swapen för att man bor i ett annat land och vill offra sig. Som sagt så hoppas jag att ni fortfarande vill vara med i den här glädjen om att byta nordiska presenter!

19 kommentarer:

 1. Tack Mia, du är så gullig och snäll. Klart det känns jättetråkigt att veta att det finns de som inte vill ha mig med.

  SvaraRadera
 2. För min del var jag medveten om att möjligheten fanns att man fick skicka utomlands och det spelar mig ingen roll. Det är bara kul... :-D

  SvaraRadera
 3. När jag gick med visste jag att det fanns medlemmar utanför Sverige. Jag tycker det är spännande, kostnaden som blir får man ta när den kommer. Det blir ju inte så ofta för oss som bor i Sverige.

  SvaraRadera
 4. inga problem fär mig, jag tycker det är superspännande att få paket som kommer från ngt annat land än sverige -

  SvaraRadera
 5. Du er flink Mia :)
  Kanskje de som er misfornøyde ikke vet helt hva dette dreier seg om ??? De burde sette seg skikkelig inn i ting før de uttrykker sin misnøye.
  Jeg er synes det er spennende å kunne sende til et annet land, det er jo ikke så dyrt....vi bruker penger på så mye annet unødvendige ting så!

  SvaraRadera
 6. Hei hei. Jeg er helt enig med de som har skrevet før meg. Det er jo bare fint å kunne sende, og å få gaver fra "det store utland". dette var vi jo også klar over når vi ble med i swap`en ,at det var medlemmer fra flere land. Som Solstad sier jegat vi bruker penger på så mange ting, og det å kunne glede andre uansett hvor de bor,ser jeg på som en gave i seg selv. Klem.

  SvaraRadera
 7. Tycker att om man inte vill delta med villkoren som grund, så (tyvärr, tyvärr) har man ett beslut att fatta angående sitt medlemsskap. Själv har jag gått med nyligen, och ser fram emot att få skicka gåvor till någon man inte känner till så mycket. Skulle det sen vara över gränserna, ja, då blir det ju ännu mer spännande! Kram så länge//K

  SvaraRadera
 8. Tack söta ni! Skönt att höra att ni tycker att det är roligt. KRAM!

  SvaraRadera
 9. Va kul att höra. Då kan jag med gott samvete stanna kvar :-)

  SvaraRadera
 10. Hei
  Jeg synes også du er god som har tatt på deg denne administreringen av bloggen. Det krever en hel del av deg. Tusen takk for at du tar deg tid til dette. Jeg synes det er spennende at det er fra Norden. Spennende å få gave fra hemmelig venn. Jeg skulle så gjerne ha lagt ut bilde av gaven jeg har fått men har problemer med bloggen min.... håper det ordner seg. Problemet er at når bildene skal lastes opp kommer det etter en laaaaaaaaang stund feilmelding og så kommer jeg ikke videre... kjedelig.... Men gaven jeg fikk var nydelig. Den henger i vinduet på hytta. Håper å få lagt ut bilde etterhvert. Gleder meg til neste runde. Tilonino

  SvaraRadera
 11. Jag håller med de som redan skrivit, det är jätteskoj att få och skicka presenter norden runt!

  Man får väl helt enkelt tänka lite mer på vikt och storlek när man får en vän utomlands. Jag själv skickade till Norge, och det gick kanon. Blev faktiskt inte så dyrt som jag trodde från början.

  Tack Mia för ditt superjobb!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 12. smått och gott hos lina - absolut ska du stanna kvar!

  tilonino - tack rara du!

  lotta - tack snälla!

  SvaraRadera
 13. Jag var fullt medveten om alla våra vänner runt om i Norden! Jag blev kanske lite paff av frakten - men om jag använt huvet så borde jag fatta att det kostar lite mer ju tyngre gåvan är! Jag avskräcks inte av att hela Norden är med - det är ju bara roligt! Min väns glädje över sin gåva överträffar frakten totalt - att se hennes glädje gjorde mig jätteglad!:) Och Mia - TACK för att du håller i detta, vilket jobb du gör för oss!

  Puss på dig gumman!:)

  SvaraRadera
 14. Jag tycker att det är kul att det är en nordisk swap och inte bara svenska medlemmar! Portot blir dyrare, ja visst, men köp då en gåva som inte väger så mycket eller välj en swap med enbart svenska medlemmar!

  Det är ju så få försändelser per år det handlar om. Du gör ett jättejobb som administrerar den här swapen, ta inte åt dig av eventuellt gnäll!

  Kram!

  Karin

  SvaraRadera
 15. Såklart ska alla nordiksa länder få tillgång till denna fantastiska swap! Jag var en av dem som överraskades av chockerande höga portoavgifter, men känner mig inte ett dugg intresserad av att avbryta mitt medlemsskap för det. Och Mia, du för ett toppenjobb som ger oss chansen att förgylla vår vardag på detta vis!

  SvaraRadera
 16. Jag håller med om att det är roligt med medlemmar från andra länder. Jag var med för första gången nu sist och var väl medveten om att det skulle kosta extra i porto och tänkte verkligen på det vid inköpet, men jag var mest oroligt för att det inte skulle komma fram. Jag tycker att det är ett jättebra initiativ och att Mia gör ett jättebra jobb. Man väljer ju själv om man vill vara med eller ej och jag tror inte att någon vill gå ur bara för att det blir en extra portokostnad någon av gångerna.

  SvaraRadera
 17. Jag vet att jag i en tidigare kommentar undrade om det gick att varva svensk/nordisk hemlig vän och jag vill inte att det på något vis skulle uppfattas som kritik eller att jag uppfattat det som orättvist eller så, då ber jag om ursäkt. Jag tycker att det är urspännande att få och ge till någon i ett annat nordiskt land..

  SvaraRadera
 18. Mari - Tack söta du! PUSS

  latara - Tack snälla! kram!

  zandrisen - Tack snälla!

  livet i träsket - Jag uppfattade det inte alls som kritik. Tack för beröm!

  SvaraRadera